Σάββατο , 15 Ιούνιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ιθάκης και Φισκάρδου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας του ιστιοφόρου “LUCKY STAR” σημαίας Γαλλίας, λόγω αδυναμίας χρήσης ιστίων και έλλειψης καυσίμων, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 1,4 ν.μ. βόρεια Φισκάρδου ν. Κεφαλλονιάς.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής. Το “LUCKY STAR”  ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ “MY YACHT” Ν.Π 514 και συνοδεία με το ανωτέρω περιπολικό σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Φισκάρδου.  Από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
 Αποβίβαση τραυματία από  Θ/Γ πλοίο στην Πάρο 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 40χρονος αλλοδαπός επιβαίνοντας σε Θ/Γ πλοίο σημαίας Πολωνίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός του όρμου Παροικιάς ν. Πάρου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου παρέλαβε τον 40χρονο και τον μετέφερε στον λιμένα Πάρου, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από  ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Πάρου για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, ότι 23χρονη αλλοδαπή μέλος πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου ”PACIFIC WORLD” σημαίας Παναμά, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του όρμου Φερών ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Η 23χρονη μεταφέρθηκε με ασφάλεια, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΕΓΚΑ ΣΤΑΡ” Ν.Θ. 147 στον λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν. Θήρας, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης. Ωστόσο, το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-87χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25,
-09χρονου, από τον λιμένα ν. Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-76χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ” Ν.Π. 10301.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης
Τμήμα Α΄
Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1-Ε2 Πειραιάς, τ.κ. 18510
Τηλ: 213 1371714
e-mail:mme@yna.gov.gr

Related Articles

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL1 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Τρίτη...

Panos Kirnidis: In Posidonia 2024 we re-emphasised our commitment to connecting with ship owners

Posidonia Events 2024 broke all previous attendance records and was deemed a tremendous...

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v Myrsini with Cobelfret S.A.

ATHENS, GREECE, June 14, 2024 – Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the...

CARELL SA: How does ultrasonic testing help in ship maintenance?

Ultrasonic testing is an advanced technique used in ship maintenance. It employs...