Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΕΕΝΜΑ: Ελεύθερη η διέλευση εμπορικών πλοίων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΕΝΜΑ: Ελεύθερη η διέλευση εμπορικών πλοίων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος

«Οριστική επίλυση του πάγιου αιτήματος της ΕΕΝΜΑ για την ελεύθερη διέλευση εμπορικών πλοίων από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας τη νύχτα με άρση απαγόρευσης».

 Σήμερα ικανοποιήθηκε το χρόνιο αίτημα της Ένωσης μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών και παρεμβάσεων.

Ένα ζήτημα που όσο διαρκούσε, δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα και αναίτιες καθυστερήσεις σε όλα τα εμπορικά πλοία αλλά και στα φορτία, αυτό της απαγόρευσης της διέλευσης των εμπορικών πλοίων του διαύλου ναυστάθμου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μετά από επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές παρεμβάσεις προς τους εκάστοτε Αρχηγούς του Π.Ν., ο νέος Αρχηγός Π.Ν., Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, αντιλήφθηκε αμέσως το υπαρκτό πρόβλημα και εξέδωσε την NAVTEX 532/2023, με την οποία επιτρέπεται πλέον η διέλευση των εμπορικών πλοίων κατά την νύχτα, με ίδιες διαδικασίες που τηρούνται και για την διέλευση πλοίων κατά την διάρκεια της ημέρας και με γνωστοποίηση της διέλευσης δύο ώρες πριν την αιτούμενη ώρα διέλευσης.

Παράλληλα ενημερώθηκε εγγράφως η Ένωση μας ότι προωθείται και η σχετική αναθεώρηση/τροποποίηση της ισχύουσας Αγγελίας (5/2023).

Ο Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, Χαράλαμπος Σημαντώνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, η οποία επιλύει ένα σοβαρότατο πρόβλημα καθυστέρησης όλων των πλοίων  και ευχαριστεί τον Αρχηγό Π.Ν, ελπίζοντας ο τρόπος που λειτούργησε να αποτελέσει παράδειγμα για την επίλυση αυτονόητων ζητημάτων που δημιουργούν εμπόδια στον κλάδο της ναυτιλίας.

 

Related Articles

Emissions performance is a crucial business factor

At one time, shipping was easy. Fuel was selected based on cost,...

BIMCO adopts SHIPMAN 2024

BIMCO adopts SHIPMAN 2024 The updated version of SHIPMAN, BIMCO’s widely used...

YES FORUM: Grand Open Day

Ένα από τα μεγαλύτερα Open Days του YES Forum είναι εδώ και...

«Σταύρος Νιάρχος»: Σε πλήρη επαναλειτουργία η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας

Μετά από 13 χρόνια η δεξαμενή Νο 3 (AFRAMAX), η μεγαλύτερη πλωτή...