Δευτέρα , 2 Νοέμβριος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Η ΜΕΛΙΝΑ ΤΡΑΥΛΟΥ για την Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η ΜΕΛΙΝΑ ΤΡΑΥΛΟΥ για την Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία

Η κ.Μελίνα Τραυλού έχει καταγωγή από την Κεφαλονιά και είναι πρόεδρος της μοναδικής ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς οχημάτων Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, την οποία ίδρυσε ο πατέρας της Νίκος Τραυλός το 1975.

Εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών το 2022, πετυχαίνοντας να γίνει η πρώτη πρόεδρος της Ένωσης, στα 106 χρόνια από την ίδρυσή της.

Βραβεύτηκε ως προσωπικότητα της χρονιάς στη Ναυτιλιακή βιομηχανία (Global Personality Award) στο πλαίσιο της 33ης απονομής  των διεθνών “Seatrade Maritime Awards” σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

 

Η δήλωσή της  για την παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία:

Η καθιέρωση της παγκόσμιας Ημέρας για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία, από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της ύπαρξής της.

Είναι ευθύνη όλων μας στη ναυτιλία να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε για την ίση αντιμετώπιση και τις ίσες ευκαιρίες όλων των εργαζομένων στον κλάδο μας, χωρίς διακρίσεις.

Η συμμετοχή περισσότερων γυναικών σε όλα τα επίπεδα εργασίας και λειτουργίας στον κλάδο της ναυτιλίας συμβάλλει δραστικά στην περαιτέρω εξέλιξη του, που συνδέεται άμεσα με την επένδυση στη μόνη κινητήρια δύναμη του πλανήτη, τον άνθρωπο.

Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία, 18 Μαΐου 2023,

Μελίνα Τραυλού,

Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Πρόεδρος Neptune Lines & Neptune Dry

Related Articles

C&A Stavros Kassidiaris S.A.

C&A Stavros Kassidiaris S.A. covers the full range of procedures and certifications...

Navios Maritime Holdings Inc. Provides Important Reminder for All Holders of Series G And Series H American Depositary Shares

Η Navios Maritime Holdings Inc. παρέχει σημαντική υπενθύμιση για όλους τους κατόχους...

Message View NL 443/26 | Tokyo MoU Updates Flag State and Recognition Organization (RO) Performance Calculation Rules

NL 443/26 | Tokyo MoU Updates Flag State and Recognition Organization (RO) Performance Calculation...

Polys Hajioannou Warns Owners to Slow Newbuilding Orders and Prepare for a Correction

Capital Link hosted its 10th Annual International Shipping Forum – Pudong –...