Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Eκπτωτικά πακέτα από 12,5% έως και 50% παρουσίασαν οι ακτοπλοϊκές – Παραδείγματα ανά εταιρεία και προορισμό
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Eκπτωτικά πακέτα από 12,5% έως και 50% παρουσίασαν οι ακτοπλοϊκές – Παραδείγματα ανά εταιρεία και προορισμό

Attica Group και Sea Jets έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας – Golden Star και Fast Ferries ανακοίνωσαν εκπτώσεις μία μόνο ημέρα την εβδομάδα προκαλώντας σχόλια

 

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Η αντίδραση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων οι οποίες η μία μετά την άλλη ανακοινώνουν εκπτωτικά πακέτα σε ποσοστό από 12,5% έως και 50% κατά περίπτωση και κατά κοινωνικές ομάδες δύο ημέρες μετά την συνάντηση στο Μαξίμου κατέδειξε ότι υπάρχει περιθώριο να βρεθεί η χρυσή τομή προς όφελος των καταναλωτών.

Στο κάδρο μπήκαν τόσο το σύστημα μητρώου του Market Pass όσο και η έκπτωση στα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου. Οι εκπτώσεις θα ισχύσουν από βδομάδα αφού πρέπει να περαστούν στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων της κάθε εταιρείας.

Η πραγματικότητα είναι ότι γενικά οι παροχές εκπτώσεων, προσφορές, κλπ, είναι περίπλοκες, διαφέρουν πολύ από εταιρεία σε εταιρεία και από προορισμό σε προορισμό ενώ οι τιμές κυρίως στα ταχύπλοα ανεβοκατεβαίνουν με ρυθμούς χρηματιστηριακούς και ο απλός επιβάτης είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να το παρακολουθήσει ώστε να εξασφαλίσει το μέγιστο όφελος γι αυτόν.

Πάντως η ταχύτητα της εν μέρει επίλυσης του θέματος έστω και στο… και πέντε, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου αποδεικνύει ότι με πιο σωστή συνεννόηση το ταξίδι με τα πλοία της ακτοπλοΐας θα πάψουν να αποτελούν είδος πολυτελείας ειδικά για μία οικογένεια.

Επιπροσθέτως, μόλις τέσσερις συν…μία ήταν οι εταιρείες που ανακοίνωσαν προσφορές , γεγονός που δημιούργησε δυσαρέσκεια στα κυβερνητικά κλιμάκια. ‘Όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr αναμένονται έως την ερχόμενη εβδομάδα και άλλες εταιρείες να κάνουν γνωστές τις προφορές τους ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.

Η Attica Group και η Sea Jets έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας. Οι άλλες δύο που εκκινούν από την Ραφήνα, Golden Star Ferries και Fast Ferries ανακοίνωσαν εκπτώσεις 20% σε όλες τις κατηγορίες αλλά για μία μόνο ημέρα την εβδομάδα η μεν πρώτη κάθε Τρίτη και η δεύτερη κάθε Τετάρτη προκαλώντας σχόλια. Η… «συν μία» εταιρεία είναι η ΑΝΕΚ που δραστηριοποιείται σε κοινοπραξία με τον όμιλο Attica σε Ηράκλειο και Χανιά όποτε ακολουθεί την τιμολογιακή πολιτική του Ομίλου.

Προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις, οι εταιρείες στις ανακοινώσεις τους ανέφεραν και τα εκπτωτικά πακέτα προσφορών που είχαν υιοθετήσει πριν ξεσπάσει το θέμα των ακριβών εισιτηρίων.

Με το μισό καλοκαίρι να έχει παρέλθει, πολλοί έχουν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους ενώ πολλοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν σε κάποια κοινωνική ομάδα που δικαιούται έκπτωση. Όμως δράση που προκάλεσε την αντίδραση είναι… μία κάποια λύση.

Τι έχουν ανακοινώσει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

Η Attica Group ανακοίνωσε έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα Ελληνικά νησιά τόσο στο δρομολόγια μετάβασης όσο και στα δρομολόγια επιστροφής.

– Έκπτωση 50% στα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.

– Έκπτωση 40% έως 30/9/23 στα εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ. σε όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος HOTEL & FERRY το οποίο στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης των προηγούμενων ετών.

– Αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτήριων αξίας 20€.

– Αύξηση της παροχή έκπτωσης 20% σε 125.000 από 80.000 εισιτήρια οικονομικής θέσης σε πάνω από 5.000 δρομολόγια στους νησιωτικούς προορισμούς του Ομίλου.

Η SeaJets ανακοίνωσε εκπτώσεις 30% σε εισιτήρια επιστροφής για τετραμελείς οικογένειες (επιβάτης και όχημα) και τριτέκνους (επιβάτη). Ειδικές εκπτώσεις 25% θα υπάρχουν για μετ’ επιστροφής εισιτήρια σε συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως Βόλος – Σποράδες, Ραφήνα προς νησιά των Κυκλάδων και Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο. Αξιοσημείωτο είναι ότι όμιλος Seajets εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass. H προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

Ειδικότερα:

Έκπτωση τετραμελούς οικογένειας 30%

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη και οχήματος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.

Έκπτωση Μόνιμου Κάτοικου 20%

20% έκπτωση στα εισιτήρια επιβάτη σε όλα τα νησιά του Αιγαίου στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα).

Έκπτωση Τριτέκνων 30%

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη για τους τρίτεκνους με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%).

Ειδικές εκπτώσεις

– 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Βόλο προς Σποράδες με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
– 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από και προς Ραφήνα στις διαδρομές Ραφήνα – Άνδρο, Ραφήνα -Τήνο, Ραφήνα -Μύκονο και Ραφήνα – Πάρο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
– 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.

Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου αντίστοιχα)

– 50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
– 40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
– 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.

Η Golden Star Ferries ανακοίνωσε ότι προσφέρει έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία ANDROS QUEEN & SUPERFERRY από και προς Ραφήνα, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η Fast Ferries από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα. Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Διαβάστε πώς διαμορφώνεται το κόστος των εισιτηρίων με επιστροφή για το ταξίδι μιας τετραμελούς οικογένειας (δύο ενήλικες, δύο παιδιά 5-10 ετών και ένα μεσαίο αυτοκίνητο) σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς του Αιγαίου, με ημερομηνία αναχώρησης την 21η Ιουλίου και επιστροφή την 28η Ιουλίου, με βάση τις εκπτώσεις που ανακοίνωσε η SeaJets.

Πειραιάς – Τήνος

Το αρχικό κόστος των εισιτηρίων με επιστροφή για την τετραμελή οικογένεια, σε απλό κάθισμα, διαμορφώνεται στα 700,60 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος είναι γύρω στα 595,5 ευρώ.

Ραφήνα – Τήνος

Για αναχώρηση από το λιμάνι της Ραφήνας, το κόστος με επιστροφή σε απλό κάθισμα, διαμορφώνεται στα 488 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος πέφτει γύρω στα 415 ευρώ.

Πειραιάς – Πάρος

Το κόστος των ακτοπλοϊκών με επιστροφή για την Πάρο από το λιμάνι του Πειραιά, σε απλό κάθισμα, αγγίζει τα 592,20 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος πέφτει γύρω στα 450 ευρώ.

Ραφήνα – Πάρος

Με αναχώρηση από το λιμάνι της Ραφήνας για την Πάρο, σε απλό κάθισμα, το κόστος των εισιτηρίων με επιστροφή ανέρχεται σε 558,40 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος πέφτει γύρω στα 475 ευρώ.

Πειραιάς – Νάξος

Το κόστος των ακτοπλοϊκών με επιστροφή από το λιμάνι του Πειραιά για τη Νάξο, σε απλό κάθισμα, το κόστος φτάνει στα 665,40 ευρώ.
Αν υπολογιστεί η έκπτωση, το κόστος ανέρχεται γύρω σε 566 ευρώ.

Πειραιάς – Σύρος

Το αρχικό κόστος των εισιτηρίων με επιστροφή για την τετραμελή οκογένεια, σε απλό κάθισμα, διαμορφώνεται στα 571,40 ευρώ.

Με την έκπτωση πέφτει στα 486 ευρώ.

Για τρίτεκνους με ΙΧ

Πειραιάς – Τήνος

Το αρχικό κόστος των εισιτηρίων με επιστροφή για μία οικογένεια με τρία παιδιά, σε απλό κάθισμα, διαμορφώνεται στα 785,40 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος είναι περίπου στα 705 ευρώ.

Ραφήνα – Τήνος

Για αναχώρηση από το λιμάνι της Ραφήνας, το κόστος με επιστροφή σε απλό κάθισμα, διαμορφώνεται στα 547 ευρώ.
Με την έκπτωση το κόστος πέφτει στα 485 ευρώ

Σητεία – Ρόδος

Το κόστος των ακτοπλοϊκών για τετραμελή οικογένεια με επιστροφή για την Ρόδο από τη Σητεία, σε απλό κάθισμα, αγγίζει τα 565,20 ευρώ. Με την έκπτωση το κόστος πέφτει στα 230 ευρώ.

Πηγή Newmoney.gr   https://www.newmoney.gr/

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...