Παρασκευή , 8 Δεκέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου

Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου – Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής σε OPEN για μετάγγιση από βυτιοφόρο: «Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη»

 

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» έχει προκαλέσει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο λόγω της φωτιάς  που ξέσπασε νωρίτερα σε βυτιοφόρο όχημα, που μετέφερε υγραέριο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μετάγγιση του καυσίμου από το όχημα, με τη διαδικασία να είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής σε OPEN για μετάγγιση αερίου από βυτιοφόρο: «Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη»

Μιλώντας στο OPEN ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σημείωσε πως πρόκειται για μια διαδικασία (σ.σ. της μετάγγισης αερίου) που πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, «να μη γίνει καμία έκπτωση σε αυτά», γιατί το παραμικρό λάθος «μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα».

Πυροσβεστικό Σώμα
@pyrosvestiki
Σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης επικίνδυνου φορτίου από βυτιοφόρο όχημα στο 46ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου. Σχετικό δελτίο τύπου: tinyurl.com/5n7b32rv

Ο ίδιος σημείωσε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. «Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία». Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξει ο οδικός άξονας.

Ο ίδιος, καταλήγοντας, επεσήμανε: «Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργθεί σε νέα και παλαιά εθνική οδό».

Διακοπές κυκλοφορίας – Απίστευτη ταλαιπωρία

Μπορεί η φωτιά στο όχημα να έχει κατασβεστεί, ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνο φορτίου, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

 

Όπως ανακοινώθηκε, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

 

Την ίδια ώρα, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορίας και στην Παλαιά Εθνική Οδό από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες άνδρες της τροχαίας και πυροσβέστες μοιράζουν νερά στους οδηγούς που βρίσκονται ακινητοποιημένοι.

Σε απόγνωση οι οδηγοί

Εντωμεταξύ απεγνωσμένοι οδηγοί που έχουν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό προς Κόρινθο ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες από την ουρά χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί ενώ οι ίδιοι βρίσκονται για πάνω από μια ώρα σταματημένοι.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣhttps://www.ethnos.gr/

Related Articles

Η ΑΘΗΝΑ θα φιλοξενήσει τα 31α AMVER AWARDS που τιμούν το παράδειγμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗΣ

Η καρδιά της ελληνικής ναυτοσύνης χτυπά και φέτος στο AMVER AwardsGalaDinner, τον...

Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή για το νέο φορολογικό: “Κεφαλικός ο φόρος. Οι μικρομεσαίοι ζητούν ισονομία”

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τοποθετήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟΣ εφ΄ όλης της ύλης

Ο  κ. Γιάννης Λαγουδάκος θα είναι ο μελλοντικός Δήμαρχος Περάματος. Είχε την...

Ε.Ε.Α.: 2o σεμινάριο για τη δημιουργία δικτύων και συνεργατικών σχημάτων (cluster), στις 5/12

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «Δικτυώσεις-Συνέργειες-Προσαρμογή και Ενίσχυση της Προβολής των...