Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home AGENDA O Goran Bregović στο Θέατρο Άλσος!
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

O Goran Bregović στο Θέατρο Άλσος!

Εκδήλωση από το χρήστη Θέατρο Άλσος – Theatro Alsos
Εισιτήρια
www.viva.gr/tickets/music/goran-bregovic-1
Goran Bregović 2023   LIVE στο Θέατρο Άλσος
4 και 5 Σεπτεμβρίου
ΔΕΥΤΈΡΑ, 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 8:30 Μ.Μ. – 10:30 Μ.Μ.
Αυτό το καλοκαίρι, ο διάσημος συνθέτης Goran Bregovic με την εκρηκτική και ζωντανή του παρουσία επί σκηνής, τους ξεσηκωτικούς βαλκανικούς ρυθμούς και με όλες τις τεράστιες επιτυχίες του έρχεται για δύο μοναδικές βραδιές στο Θέατρο Άλσος: Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου.
Η απήχηση του στην Ελλάδα υπήρξε εξαρχής τεράστια και εκφράστηκε τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις του. Για περισσότερα από 50 χρόνια, ο Goran Bregović αναγνωρίζεται διεθνώς ως ο συνθέτης, μουσικός, στιχουργός, ενορχηστρωτής και παραγωγός με μεγάλη επιρροή, που σημάδεψε τη μουσική σκηνή των Βαλκανίων στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.
Γεννημένος στο Σεράγεβο το 1950, ο Goran Bregović ήταν ο ιδρυτής και η δημιουργική δύναμη πίσω από το ροκ συγκρότημα Bijelo Dugme. Από το 1974 έως το 1989, οι Bijelo Dugme έγραψαν μια από τις σημαντικότερες πορείες ώστε να θεωρούνται ευρέως ως το πιο δημοφιλές και ισχυρό συγκρότημα που αναδύθηκε από τα Βαλκάνια μέχρι σήμερα, όπως εξάλλου αποδείχθηκε όταν ενώθηκαν ξανά το 2005 για τρία «αποχαιρετιστήρια» σόου μπροστά σε τεράστια πλήθη.
Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο Goran ξεκινά νέα πορεία. Έχοντας ήδη γράψει αρκετά soundtracks, ως δευτερεύοντα έργα κατά τη διάρκεια της περιόδου του με το συγκρότημα, ξεκίνησε μια παραγωγική περίοδο σύνθεσης μουσικής για ταινίες. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τον σκηνοθέτη Emir Kusturica, συνθέτοντας μουσική για τις ταινίες «Les Temps des Gitans» (1989), «Arizona Dream» (1993) και «Underground» (1995), με την τελευταία να κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 1995.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Goran ηχογράφησε επίσης αρκετά άλμπουμ, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών.
Μεταξύ αυτών ήταν οι Iggy Pop, Asaf Avidan, Gipsy Kings και οι αείμνηστοι Scott Walker, Cesaria Evora και Rachid Taha. Παρήγαγε επίσης επιτυχημένα άλμπουμ για τους Έλληνες τραγουδιστές Άλκηστης Πρωτοψάλτη, και Γιώργο Νταλάρα, για την Πολωνή τραγουδίστρια Kayah και την Τουρκάλα σταρ Sezen Aksu.
Ωστόσο, το να παίζει στη σκηνή είναι η δουλειά και η ζωή του Goran Bregović…!
Πληροφορίες:
Θέατρο ΑΛΣΟΣ: Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως
Τηλ.: 210-8227471 & 210-8831487
Ώρα έναρξης παράστασης: 20:30
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/goran-bregovic-1/ και στα ταμεία του Θεάτρου

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη

Το νέο επεισόδιο Space Series μόλις “προσγειώθηκε” και είναι αφιερωμένο στην επιστροφή...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...