Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home SLIDER Αδ. Γεωργιάδης στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Α.: Από τις αρχές του 2024 η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε Λιανεμπόριο και Βιομηχανία
SLIDERΕΛΛΑΔΑ

Αδ. Γεωργιάδης στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Α.: Από τις αρχές του 2024 η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε Λιανεμπόριο και Βιομηχανία

Για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους μίλησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τη Δευτέρα 30/10/2023, απαντώντας στα ερωτήματα εκπροσώπων δεκάδων επαγγελματικών κλάδων.

Ο Υπουργός εστίασε, μεταξύ άλλων, στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ανακοινώνοντας ότι το λιανικό εμπόριο και η βιομηχανία θα είναι οι επόμενοι κλάδοι στους οποίους θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2024. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται, όπως είπε, η υπουργική απόφαση που θα θέτει το χρονοδιάγραμμα των κλάδων και τις γενικές αρχές της Ψηφιακής Κάρτας. Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους των κλάδων, προκειμένου να εκδοθούν ξεχωριστοί Οδηγοί, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητές τους. Οι τελευταίοι κλάδοι στους οποίους, σύμφωνα με τον Υπουργό, σχεδιάζεται να εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι η εστίαση και ο τουρισμός, τον Οκτώβριο του 2024.

Αναφερόμενος στο θέμα των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, ο κ. Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης, ενημερώνοντας παράλληλα ότι το Υπουργείο εξετάζει παρεμβάσεις για τη βελτίωση του τρόπου είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε, ανάμεσα σε άλλα, το θέμα των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών εν όψει και της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, τονίζοντας την ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους

«Όλοι εδώ μέσα είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των εισοδημάτων των εργαζομένων και γενικά των πολιτών, καθώς αυτοί είναι οι καταναλωτές από τους οποίους περιμένει στήριξη η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Όμως δεν γίνεται να βλέπουμε αυξήσεις στον κατώτατο μισθό χωρίς αυτές να συνδυάζονται με μείωση των βαρών των επιχειρήσεων. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ακόμη τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το επιχειρείν εξαιτίας της παρατεταμένης ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, της μείωσης της κατανάλωσης, της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, του αποκλεισμού των μικρομεσαίων από τον τραπεζικό δανεισμό και από χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει τις προτάσεις φορέων όπως τα Επιμελητήρια και να προχωρήσει στη λήψη των κατάλληλων μέτρων στήριξης, τόσο για τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν όσο και για την κοινωνία. Το υπουργείο Εργασίας είναι κομβικό για την τόνωση του επιχειρείν και προσδοκούμε σε μία στενή συνεργασία προκειμένου να εφαρμοστούν οι δράσεις εκείνες που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Πάντα με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και με ρεαλισμό απέναντι στις προκλήσεις της εποχής», επισήμανε.

Ερωτήματα προς τον Υπουργό έθεσαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. Γιώργος Καββαθάς, οι Αντιπρόεδροι του Επιμελητηρίου Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης, αλλά και μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. καθώς και εκπρόσωποι ομοσπονδιών και σωματείων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και τον διάλογο του Υπουργού με τους μικρομεσαίους:

https://www.youtube.com/live/wWJ0AWxFDDE?si=g8kXzuw2CuQrNy3z&t=94

Στην φωτογραφία από αρ. Γιώργος Ζηκόπουλος, Δημήτρης Γαβαλάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Γρέντζελος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Γιώργος Καββαθάς, Νίκος Κογιουμτσής, Παναγιώτης Παντελής.

Related Articles

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΝ CAPT ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Το American BC University Business and Theology απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...