Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Αύριο 8/10 ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ.Γ.Χατζηθεοδοσίου για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κλοπή του αυτοκινήτου
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Αύριο 8/10 ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ.Γ.Χατζηθεοδοσίου για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κλοπή του αυτοκινήτου

Αύριο στις 06:30 στον ΑΝΤ1 o πρόεδρος του ΕΕΑ, κ.Γ.Χατζηθεοδοσίου με τη Φαίη Μαυραγάνη και το δικηγόρο του παθόντα για την απόφαση του Αρείου Πάγου.

 

Αύριο  Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023,  στις 07:15 στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στις 6» o πρόεδρος του ΕΕΑ, κ.Γ.Χατζηθεοδοσίου με τον Δ. Κοτταρίδη και τη Ν. Κασσιμάτη για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κλοπή του αυτοκινήτου.

Διευκρινίσεις που καταρρίπτουν τις λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με την αποζημίωση κλοπής αυτοκινήτου από τις ασφαλιστικές εταιρείες έδωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίοπυ μιλώντας στην τηλεοπτικό σταθμό OΝΕ και τον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό.
Όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου οι ασφαλιστικές εταιρείες την τελευταία δεκαετία έχουν αποζημιώσει περίπου 70 χιλιάδες κλοπές κάτι που δείχνει ποιός είναι ο κανόνας και αυτό που συμβαίνει. Όμως τόνισε, πώς σε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας ή δόλου τότε εφόσον αυτό αποδειχθεί που σημαίνει ότι η δικαιοσύνη αποφαίνεται, τότε και μόνον δεν δίνεται αποζημίωση. Έτσι και στην πρόσφατη απόφαση του ΑΠ η ασφαλιστική εταιρεία είχε πρωτόδικη και δευτερόδικη απόφαση και εν συνεχεία με τον ΑΠ κατέληξε στην μη αποζημίωση της συγκεκριμένης περίπτωσης. Ακόμη ο πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε τον ελάχιστο αριθμό τέτοιων περιπτώσεων, εξήγησε ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να κινείται σαν να μην είναι ασφαλισμένος και όχι να θεωρεί ότι επειδή υπάρχει η ασφάλεια μπορεί να οδηγείται σε αμέλειες που πιθανόν να αποδειχθούν στο τέλος βλαπτικές για τον ίδιο. Επίσης αναφέρθηκε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και στο αδικαιολόγητο θέμα της μή αντιμετώπισης των ανασφάλιστων οχημάτων.
Αναλυτικά ΔΕΙΤΕ τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ

Related Articles

 Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλονιά

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κεφαλληνίας από...

YES FORUM: OPEN DAY / WE ARE HIRING !

Are you ready? Ανυπομονείς πως και πως για το επόμενο Open day...

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

ΟΕλληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου...

Επίθεση Χούθι στο Ελληνόκτητο πλοίο Cyclades

Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση, δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλοίο που συνεχίζει...