Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Γραφεία στην Αθήνα εγκαινίασε η ZERONORTH
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Γραφεία στην Αθήνα εγκαινίασε η ZERONORTH

Η τεχνολογική εταιρεία ZeroNorth ανακοίνωσε το επίσημο άνοιγμα του γραφείου της στην Αθήνα, σε μια εκδήλωση που παραβρέθηκαν μερικοί από τους σημαντικότερους ηγέτες και προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας.

 

Η Ελληνική θυγατρική της ZeroNorth είναι ήδη στελεχωμένη με ομάδα 15 μηχανικών που διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στις τεχνολογίες IoT, BigData στην εφαρμογή τους σε όλους τους αισθητήρες που υπάρχουν στα πλοία.Το κύριο αντικείμενο της ομάδας στην Αθήνα, θα επικεντρωθεί  στην ανάπτυξη του προϊόντος ZeroNorthEdge  δηλαδή των υπηρεσιών λήψης και επεξεργασίας δεδομένων υψηλής συχνότητας (HighFrequencyData) και την εφαρμογή και αξιοποίηση τους σε όλη την επιτυχημένη πλατφόρμα της ZeroNorth.  Το γραφείο της Αθήνας παρέχοντας ένα πελατοκεντρικό περιβάλλον συνεργασίας με τους πελάτες της εταιρείας και την ομάδα των 15 Ελλήνων υπαλλήλων της εταιρείας, με περαιτέρω ανάπτυξη που προγραμματίζεται στο εγγύς μέλλον.

 

Στην επίσημη τελετή εγκαινίων συγκεντρώθηκαν ανώτατα στελέχη της ZeroNorth με επικεφαλής τον PelleSommansson, ChiefGrowthOffice&EVPκαι τον KarlThorngren, CFOμε καλεσμένους από όλη την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για να γιορτάσουν την εκδήλωση.

 

Τα δεδομένα υψηλής συχνότητας έρχονται να εμπλουτίσουν την πλατφόρμα της ZeroNorth επιπλέον των στοιχείων που προέρχονται κυρίως από τις ημερήσιες αναφορές και την ενημέρωση της θέσης από τους πομπούς αυτόματης αναγνώρισης συστημάτων (AIS), αυξάνοντας εντυπωσιακά την ακρίβεια των προβλέψεων και την αποτελεσματικότητα της βελτιστοποίησης τόσο στην κατανάλωση καυσίμου, όσο και στις εκπομπές καυσαερίων αλλά και γενικότερα στην βέλτιστη λειτουργία των πλοίων και την θεαματική βελτίωση της κερδοφορίας τους.

 

Η επόμενη σημαντική πρόοδος στον κλάδο θα είναι η μετάβαση σε επεξεργασίακαι λήψη αποφάσεων με βάση τα δεδομένα πραγματικού χρόνου από τα πλοία. Αυτό, αντίστοιχα,δίνοντας τη δυνατότητα σε λύσεις όπως η πλατφόρμα της ZeroNorth να συνιστούν επεμβάσεις στην απόδοση με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια και διαφάνεια.

 

«Η ZeroNorth αξιοποιεί την ομάδα μας στο γραφείο στην Αθήνα και επενδύει στη χώρα μας για την ανάπτυξη, την επεκτασιμότητα και την υλοποίηση λύσεων που αξιοποιούν πλήρως αυτή τη νέα υπηρεσία δεδομένων υψηλής συχνότητας για τη μείωση των εκπομπών και τη βελτίωση της κερδοφορίας για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο MikeKonstantinidis, ManagingDirectorVesselOptimisation, ZeroNorthA/Sκαι διευθυντής της Ελληνικής θυγατρικής στην Αθήνα.

 

“HZeroNorth σήμερα με πάνω από 300 άτομα προσωπικό σε όλο τον κόσμο, επενδύει με ενθουσιασμό στην Ελλάδα με την ίδρυση του Hubστην Αθήνα με τα καταξιωμένα και έμπειρα μέλη της ομάδας μας εδώ, για την ανάπτυξη των νέων υπηρεσιών HighFrequencySensorsData.  Τα services που αναπτύσσονται εδώ ενσωματώνονται στην παγκόσμια πλατφόρμα της ZeroNorthκαι προσφέρονται πλέον σε όλους τους υφιστάμενους και νέους πελάτες μας» δήλωσε στην ομιλία του ο PelleSommansson, ChiefGrowthOffice&EVP.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...