Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών 2023
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών 2023

Δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών 2023 – Μια συνδιοργάνωση του InternationalPropellerClub, Πειραιά, και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, το PropellerClub Πειραιά και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησαν με επιτυχία το ετήσιο κοινό Δείπνο Ευχαριστιών στο ξενοδοχείο AthenaeumIntercontinental.

Οι δύο οργανισμοί έχουν κοινό στόχο την προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Αμερικής, καθώς και την ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών.

Με την παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, GeorgeJ. Tsunis, η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και με 450 διακεκριμένους καλεσμένους από τον ναυτιλιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων αξιόλογων εκπροσώπων και των δύο οργανισμών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφέρθηκε στο βαθύ νόημα της Ημέρας των Ευχαριστιών και τόνισε τη σημασία και την αξία αυτής της ιδιαίτερης γιορτής. Επιπλέον, αναφέρθηκε στους ισχυρούς και άρρηκτους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι λειτουργούν ως σταθερή πηγή δύναμης και ασφάλειας όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον των δύο εθνών.

Ο Πρόεδρος του PropellerClub Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης, τόνισε τη σημασία του ετήσιου δείπνου των Ευχαριστιών ως μακροχρόνια παράδοση, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεργασία Propeller-AmCham, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών δεσμών και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος επεσήμανε επίσης τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο. «Είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι που η χώρα μας παραμένει η κορυφαία ναυτική δύναμη στον κόσμο. Αυτό αποτελεί έμπνευση για όλους τους Έλληνες και ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι μπορούμε να υπερτερούμε και να πρωτοστατούμε διεθνώς, και σε άλλους τομείς».

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους, ο Πρέσβης των ΗΠΑ, GeorgeJ. Tsunis, έκανε αναφορά στη Δημοκρατία και τη μετανάστευση. «Με το να ζεις στην Αθήνα, συνειδητοποιείς πόσο τυχερός είσαι που ζεις σε ένα μέρος όπως η Ελλάδα. Το ίδιο και το να ζεις στις ΗΠΑ. Είναι και οι δύο δημοκρατικές χώρες».
Ο Πρέσβης αναφέρθηκε στο πώς η Αμερική βασίστηκε στις δημοκρατικές αρχές της αρχαίας Αθήνας για να δημιουργήσει το πολιτικό της σύστημα. «Πριν από χιλιάδες χρόνια, για πρώτη φορά, οι άνθρωποι δημιούργησαν ένα πολιτικό σύστημα όχι τέλειο, αλλά το καλύτερο που έχει δημιουργηθεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα πολιτικό σύστημα βασισμένο σε όσο το δυνατόν περισσότερες ελευθερίες για τον πολίτη. Και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για το Ήθος των αρχαίων Ελλήνων».

Με την ευγενική χορηγία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, 10 κουπόνια γαλοπούλας δόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

 

Η Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Μελίνα Τραυλού, ο Πρόεδρος του Propeller  κ. Κωστής Φραγκούλης

 

 

Related Articles

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: “Τα έθιμα του Πάσχα φανερώνουν τη στενή σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα”

Tα έθιμα και οι παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας ζωντανεύουν σε όλη την...

Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»

Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι...

PHOENIX REGISTER OF SHIPPING- Easter Holiday Notice

Easter Holiday Notice We would like to inform you that our Organization...

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών,...