Παρασκευή , 31 Ιούλιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Συνέντευξη Τύπου επιστημονικών-επαγγελματικών φορέων: Προωθούνται οριζόντια, άδικα φορολογικά μέτρα
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέντευξη Τύπου επιστημονικών-επαγγελματικών φορέων: Προωθούνται οριζόντια, άδικα φορολογικά μέτρα

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».
Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Αυτό τονίσθηκε στην συνέντευξη που έδωσαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών –Επιστημόνων –Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, για τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση, τονίσθηκε στην συνέντευξη, δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
Δείχνει να αγνοεί τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Δείχνει να αγνοεί ότι πολλοί εξ αυτών χάνουν τις ρυθμίσεις που έχουν υπαχθεί και βρίσκονται ενώπιον καταδιωκτικών μέτρων.
πηγη https://www.eea.gr/

Related Articles

ΕΒΕΠ «Υπόμνημα στην ΑΑΔΕ για το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής»

Το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής (ΨΔΑ) έρχεται να αντικαταστήσει σταδιακά το έντυπο δελτίο αποστολής με...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ομιλία Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή επί του ν/σχ για την επαγγελματική ασφάλιση-31/7/2026...

Η Moore Greece συμβάλλει στον διάλογο για το μέλλον της ναυτιλιακής χρηματοδότησης

Η Moore Greece είχε τη χαρά να συμμετάσχει στον διάλογο για τη...

Ώρα αποφάσεων για τη μικρομεσαία παραγωγή & βιοτεχνία Εισε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ Έχει φτάσει η ώρα των αποφάσεων για...