Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home AGENDA 34ο Greek Annual Economic Summit 2023
AGENDAΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

34ο Greek Annual Economic Summit 2023

a34th Greek Economic Summit | GES2023

 

Εξέχον κρίσιμο ζήτημα για την παγκόσμια κοινότητα που βρίσκεται σε μεταβατική διαδικασία αποτελεί η αναζήτηση του οδικού χάρτη που θα οδηγήσει την οικονομία σε πορεία βιωσιμότητας για το μέλλον. Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της έχουν αναδείξει την ανάγκη για «πράσινη» στροφή και η προσπάθεια πλέον εστιάζει στο πώς θα γίνει η ομαλή μετάβαση από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία.

Το διεθνές περιβάλλον, ταυτόχρονα, ταλανίζεται από μια σειρά κρίσεων που επηρεάζουν τη διαδικασία: Η ενεργειακή κρίση, οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή και η σφοδρότητα των κλιματικών φαινομένων, που έχουν και οικονομικές επιπτώσεις, αποτελούν παράγοντες που δεν μπορούν να παραλειφθούν από τη σύγχρονη συζήτηση. Παράλληλα οι τεχνολογικές εξελίξεις και ειδικά στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκη επαναπροσανατολισμού και μετασχηματισμού όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά οργανισμών και κρατικών μηχανισμών

Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του Greek Economic Summit, θέτει το θέμα και προσκαλεί ομιλητές διεθνούς βεληνεκούς στην Αθήνα, για μία συζήτηση που φιλοδοξεί να αναδείξει προτάσεις και ιδέες για τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για ένα βιώσιμο μέλλον για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, στις περιόδους προκλήσεων που διανύουμε. Το Greek Economic Summit διοργανώνεται επί 30 και πλέον χρόνια στη χώρα μας και αποτελεί θεσμό με σημαντική επιδραστικότητα στα οικονομικά και πολιτικά δρώμενα της χώρας, έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο συνέδριο για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πορεία της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental, ενώ το «34th Greek Economic Summit (GES2023) – Fostering a sustainable economic future amidst global challenges», διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, τη στρατηγική υποστήριξη του US Chamber of Commerce και του Atlantic Council.

Ομιλίες και συζητήσεις με κορυφαίες προσωπικότητες διεθνώς

Προσκεκλημένοι ομιλητές στο συνέδριο είναι άνθρωποι με ειδικό βάρος και αναγνωρισμένο, διεθνώς, κύρος, παρόν εξέχουσες προσωπικότητες με διεθνή γνώση και εμπειρία, το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες και αναλυτές. Η παρουσία Ευρωπαίων και Αμερικανών προσωπικοτήτων αναδεικνύει τη σημασία του Greek Economic Summit, ως ενός θεσμού που ενδυναμώνει τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ αλλά και την επιδραστικότητά του στις διεθνείς εξελίξεις.

Αναλυτικότερα, κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι:

Daniel Castro, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Information Technology & Innovation των ΗΠΑ που ασχολείται ιδίως με το πώς η τεχνολογία της πληροφορίας και η πολιτική του Διαδικτύου επηρεάζουν τις εξελίξεις
Maria Demertzis, Senior Fellow του Ινστιτούτου Bruegel, με σημαντική επιρροή στη διεθνή οικονομική σκηνή
Paul Donovan, Επικεφαλής Οικονομολόγος της UBS Global Wealth Management, μέλος του House View Investment Forum και Opinion Leader της UBS, μεταξύ άλλων
John W. McArthur Director, Center for Sustainable Development στο Ινστιτούτο Brookings, στις ΗΠΑ, συνιδρυτής και co-president της πρωτοβουλίας «17 Rooms», μιας νέας προσέγγισης καταλυτικών δράσεων για την επίτευξη των Βιώσιμων Στόχων Ανάπτυξης του ΟΗΕ
David Stainforth, Καθηγητής ερευνητής στο Grantham Research Institute για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον στο London School of Economics.

Επίσης, στις εργασίες του συνεδρίου, θα συμμετέχουν πολλοί Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης όπως οι Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Σκρέκας, Αδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Κυριάκος Πιερακάκης , Νικόλαος Παπαθανάσης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης κακ Μάριος Θεμιστοκλέους. Επιπλέον, θα συμμετέχουν σε συζητήσεις, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Γιώργος Τσούνης, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Θεόδωρος Πελαγίδης , ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος, ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Γιώργος Παγουλάτος, ο αντιπρόεδρος για την Παγκόσμια Οικονομική Ανάπτυξη στην Export-Import Bank of the United States Benjamin Todd και ο πρώην πρέσβης Τσαρλς Ρις, μεταξύ πολλών άλλων, σημαινόντων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό κόσμο.
Τέλος, θα υπάρξουν ζωντανές συνδέσεις με τη σύνοδο COP 28 που διεξάγεται στο Ντουμπάι.
Με στόχο την ανάδειξη προτάσεων και ιδεών για το βιώσιμο μέλλον
Οι ομιλητές αναμένεται να τοποθετηθούν θέτοντας στο επίκεντρο όλα τα σπουδαία θέματα που προκύπτουν στον δρόμο προς μια βιώσιμη οικονομική μελλοντική προοπτική του παγκοσμιοποιημένου κόσμου, που αντιμετωπίζει διαρκώς και νέες προκλήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τις εργασίες του 34ου συνεδρίου, θα εξεταστούν η επιχειρηματικότητα, ως κινητήριος δύναμη της οικονομίας, αλλά και η προώθηση της καινοτομίας σε όλους τους τομείς.
Αναλυτικά, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, θα τεθούν στο επίκεντρο οι ακόλουθες θεματικές:
• Οι σχέσεις Ελλάδας, ΗΠΑ, Ευρώπης: Η αξιολόγηση των ΗΠΑ στις γεωπολιτικές εξελίξεις
• Στρατηγικές αντιμετώπισης των ενεργειακών προκλήσεων
• Επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις σε υποδομές και βιώσιμη ανάπτυξη
• Ενισχύοντας ένα βιώσιμο οικονομικό μέλλον: Ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών
• Πολιτική προστασία και κλιματική αλλαγή: Ενίσχυση της Ελλάδας
• Προώθηση μιας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα: Ο ρόλος της βιομηχανίας
• Μεταμόρφωση της Εκπαίδευσης για την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος
• Επενδύοντας στο εργατικό δυναμικό: Προσέλκυση επενδύσεων και τόνωση της ανάπτυξης
• Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ως εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης
• Τεχνητή Νοημοσύνη και Κυβερνοασφάλεια
• Μια ενιαία παγκόσμια οικονομική προοπτική: Κίνδυνοι και προοπτικές
• Πρόοδος επιχείρησης και εμπορικής συνεργασίας: Ο ρόλος των Αμερικανικών διμερών Επιμελητηρίων
• Πρόοδος της Περιφερειακής Επιχείρησης & Εμπορικής Συνεργασίας: Ο Ρόλος των Αμερικανικών διμερών Επιμελητηρίων.
Κορυφαίες, επιδραστικές προσωπικότητες συζητούν στην Αθήνα για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, στο συνέδριο – θεσμό του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, σε ένα διήμερο που αναμένεται να αποτελέσει την αφορμή για την πορεία προς το μέλλον, προς το βιώσιμο μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.
Event Page | https://www.amcham.gr/events/event/ges2023/
Agenda | https://www.amcham.gr/repository/GES23/GES2023-AGENDA.pdf

 

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη

Το νέο επεισόδιο Space Series μόλις “προσγειώθηκε” και είναι αφιερωμένο στην επιστροφή...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδριάζει στις 29 Απριλίου

Ειδική συνεδρίαση του Σώματος,  θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29-4-2024 και ώρα...

ΕΒΕΠ: «Υγιεινή και Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας. Εστιάζοντας στην Ψυχική Υγεία»

Η Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είναι ο διεπιστημονικός τομέας που στοχεύει...