Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ν. Γρέντζελος στον ΣΚΑΙ 100,3: Ανάγκη αλλαγής κουλτούρας ώστε να μειωθούν τα τροχαία
ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Γρέντζελος στον ΣΚΑΙ 100,3: Ανάγκη αλλαγής κουλτούρας ώστε να μειωθούν τα τροχαία

Ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (Π.O.Ε.Ο.), Νίκος Γρέντζελος, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, αναφέρθηκε στα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Όπως εξήγησε ο κ. Γρέντζελος, αν και έχουν μειωθεί τα τροχαία την τελευταία 20ετία κατά 54%, παραμένει “βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο”. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής κουλτούρας προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στους δρόμους, καταθέτοντας μία σειρά από προτάσεις.

Μεταξύ αυτών είναι η ένταξη του μαθήματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερη γνώση των νέων ανθρώπων όταν φτάσει η ώρα των μαθημάτων οδήγησης για την απόκτηση διπλώματος, ενώ αναφέρθηκε στην σημασία του παραδείγματος που δίνει το οικογενειακό περιβάλλον σε ένα παιδί. “Όταν ένα παιδί βλέπει ότι οι γονείς χρησιμοποιούν το κράνος στη μηχανή τους, θα το χρησιμοποιήσει και αυτό. Όταν βλέπει να βάζουν ζώνη στο αυτοκίνητο, θα βάλει και αυτό. Αν ακούσει τον πατέρα του να βρίζει την ώρα της οδήγησης, θα βρίσει και αυτό”, επεσήμανε ο κ. Γρέντζελος ενώ ανέδειξε και το θέμα της χρήσης του τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης, μία ενέργεια που αποσπά την προσοχή του οδηγού και μπορεί να οδηγήσει σε τροχαίο. Τέλος, τόνισε την σημασία της αξιοποίησης της τεχνολογίας, όπως η χρήση καμερών στους δρόμους και η βεβαίωση παραβάσεων, κάτι που επίσης μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων και των δυστυχημάτων στους δρόμους.

Ακούστε την τοποθέτηση του κ. Νίκου Γρέντζελου στον ΣΚΑΪ 100,3:

https://www.eea.gr/

 

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...