Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Κυκλοφόρησε Το Ελληνικό Alpha Gas Νεόκτιστο Πλοίο Μεταφοράς LNG «Energy Endurance»
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κυκλοφόρησε Το Ελληνικό Alpha Gas Νεόκτιστο Πλοίο Μεταφοράς LNG «Energy Endurance»

Το νεότευκτο LNG Carrier «Energy Endurance» του Έλληνα πλοιοκτήτη Alpha Gas δρομολογήθηκε με επιτυχία στο ναυπηγείο Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI) της Νότιας Κορέας. Έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στην εταιρεία το πρώτο τρίμηνο του 2024. Έχει χωρητικότητα 174.000 κυβικών μέτρων και τεχνολογία κινητήρα XDF.

Είναι ένα άλλο νεόκτιστο πλοίο μεταφοράς LNG που παρήγγειλε η εταιρεία από μια σειρά τριών που θα παραδοθεί από τη νοτιοκορεατική Hyundai Samho Heavy Industries εντός του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του 2024.

Νωρίτερα φέτος, το LNGC Energy Fidelity χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων, που κατασκευάστηκε από τη νοτιοκορεατική Hyundai Samho Heavy Industries παραδόθηκε στην Alpha Gas SA. Αυτή είναι η πρώτη εταιρεία μεταφοράς LNG που εντάχθηκε στο στόλο της Alpha Gas.

Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης μιας υψηλής χωρητικότητας και υψηλής απόδοσης μονάδας ρευστοποίησης, σύστημα λίπανσης αέρα, δύο γεννήτριες αξόνων (PTO) και ασπίδα αντίστασης αέρα.

Όπως αποκαλύπτει η εταιρεία, το νεότευκτο σκάφος Energy Fidelity έχει σχέδιο που ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες σειρές ναυπηγείων που αναπτύχθηκαν από το Hyundai Maritime Research Institute (HMRI), μια λίπανση αέρα για τη μείωση της αντίστασης τριβής από το κύτος του πλοίου, βελτιωμένη αντίσταση στον αέρα, χρησιμοποιώντας η ασπίδα αντίστασης αέρα στο μπροστινό άκρο του Νο 1 δεξαμενής φορτίου/καταστρώματος κορμού και δύο γεννήτριες αξόνων (PTO) που αυξάνουν την απόδοση, την ευελιξία και την φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Η Ελληνίδα πλοιοκτήτρια αποκάλυψε επίσης ότι το πλοίο Energy Fidelity παραδόθηκε από το ναυπηγείο κατευθείαν στην πρώτη της απασχόληση, τη μεσοπρόθεσμη ναύλωση, με ναυλωτή παγκόσμιας κλάσης με έδρα την Άπω Ανατολή.

Η Alpha Gas ανήκει σε Έλληνα πλοιοκτήτη με όμιλο εταιρειών που αποτελείται από την Alpha Gas, την Alpha Bulkers και την Pantheon Tankers.

Η εταιρεία, με εξειδίκευση στη διαχείριση και εκμετάλλευση πλοίων LNG, ιδρύθηκε το 2012 με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα από το 2015.

ΠΗΓΗ https://shippingtelegraph-com.translate.goog/

ALPHA  GAS  SA

We are proud to announce the delivery of the LNGC Energy Endurance,  built by HYUNDAI SAMHO H.I. (HSHI).

Energy Endurance is the second XDF LNG carrier to join Alpha Gas fleet, from a series of three to be delivered to Alpha Gas by HSHI within 2023-2024.  With cargo capacity of 174,000 cbm, the vessel is highly efficient  propelled with XDF engines and equipped with the latest technologies.

We wish the ship and crew onboard fair winds and following seas!

Related Articles

TRAFIGURA ORDERS FOUR DUAL-FUEL AMMONIA-POWERED GAS CARRIERS

Written by Ian Taylor Trafigura has ordered four dual-fuel medium gas carriers...

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: “Τα έθιμα του Πάσχα φανερώνουν τη στενή σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα”

Tα έθιμα και οι παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας ζωντανεύουν σε όλη την...

Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»

Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι...

PHOENIX REGISTER OF SHIPPING- Easter Holiday Notice

Easter Holiday Notice We would like to inform you that our Organization...