Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ο Jason Liberty, Πρόεδρος και CEO του Royal Caribbean Group πρόεδρος της CLIA
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Jason Liberty, Πρόεδρος και CEO του Royal Caribbean Group πρόεδρος της CLIA

Ο Jason Liberty, Πρόεδρος και CEO του Royal Caribbean Group,

αναλαμβάνεινέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA)

 

 

Ουάσιγκτον DC, 25 Ιανουαρίου 2024–Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), η ηγετική φωνή της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας, ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Royal Caribbean GroupJason Liberty διορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, Πρόεδρος της Ένωσης. Ο JasonLiberty διαδέχεται τονPierfrancesco Vago, εκτελεστικό πρόεδρο της MSC Cruises S.A., ο οποίος υπηρέτησε τη θέση του Προέδρου της CLIA από τον Ιανουάριο του 2021.

 

«Εκ μέρους της κοινότητας της CLIA, που περιλαμβάνει τις εταιρείες κρουαζιέρας σε ωκεανούς, ποταμούς και ειδικούς προορισμούς, τους προμηθευτές και συνεργάτες της κρουαζιέρας, και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες,θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Liberty για τον διορισμό του ως Προέδρου της CLIA. Ο κ. Liberty αναλαμβάνει την προεδρία σε μια εποχή που ο κλάδος εργάζεται για να αξιοποιήσει τη δυναμική της ισχυρής ζήτησης για κρουαζιέρα καθώς τα μέλη μας παράλληλα προωθούν φιλόδοξες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, επιδιώκοντας την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050», δήλωσε η Kelly Craighead, Εκτελεστική Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της CLIA. «Ο κ. Liberty είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος και στρατηγικός ηγέτης, που θα μας βοηθήσει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτήν την δυναμική επανόδου των ταξιδιών και να υλοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας για τη λειτουργία της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

«Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον κ. Vagoγια την προσφορά του ως Πρόεδρος τα τελευταία τρία χρόνια, στη διάρκεια των οποίων, παρά τις δύσκολες στιγμές, μας κατηύθυνε σταθερά, δημιουργώντας μια ισχυρή βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου», πρόσθεσε η Kelly Craighead.

 

Ο Jason Liberty ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Royal Caribbean στις αρχές του 2022, έπειτα από μια καριέρα διάρκειας σχεδόν δύο δεκαετιών στον κλάδο της κρουαζιέρας και έχοντας υπηρετήσει ως Chief Financial Officer της εταιρείας για πολλά χρόνια. Πέρσι, οδήγησε τις δραστηριότητες της Royal Caribbean σε ισχυρά κέρδη, καθιστώντας τη μετοχή τουΟμίλου μία από τις μετοχές με τις κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς. Ο Όμιλος διαχειρίζεται τρεις κορυφαίες εταιρείες, την Royal Caribbean International, την Celebrity Cruises και την Silversea–γνωστές για καινοτομίες που αλλάζουν τα δεδομένα στους αντίστοιχους κλάδους τους– καθώς και συμμετοχές στις γερμανικές TUI Cruises και Hapag-Lloyd Cruises, στις οποίες οΌμιλος είναι κάτοχος του 50%.

 

«Είμαι ενθουσιασμένος και με τιμά να ηγούμαι αυτού του Οργανισμού, καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την κρουαζιέρα. Με τη ζήτηση από τους καταναλωτές να ενισχύεται συνεχώς, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα και για βιώσιμη ανάπτυξη, διασφαλίζοντας ότι όχι μόνο επενδύουμε στους ωκεανούς και τις κοινότητές μας, αλλά και τις διατηρούμε για τις επόμενες γενιές ταξιδιωτών», δήλωσε ο Jason Liberty. «Ανυπομονώ να εργαστώ με την ηγεσία της CLIA και τους συνεργάτες μας σε όλον τον κόσμο για να καταστήσουμε περαιτέρω τις διακοπές κρουαζιέρας μία προσιτή και υπεύθυνη επιλογή για τους σημερινούς ταξιδιώτες, που δημιουργείπολλαπλασιαστικά οφέλη σε όλον τον κόσμο».

 

Η κρουαζιέρα είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους ταξιδιού και τουρισμού,που εκτιμάται ότιτο 2023 έφτασε το 106% των επιπέδων του 2019, με 31,5 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιέρας, ενώ για το 2024 προβλέπεται ότι θα προσεγγίσειτους 35 εκατομμύρια επιβάτες.

 

Η θέση του JasonLiberty ως Προέδρου της CLIA τον θέτει επικεφαλής της Παγκόσμιας Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, που είναι τα υπεύθυνα όργανα για τον καθορισμό της συνολικής στρατηγικής κατεύθυνσης της Ένωσης εκ μέρους των εταιρειών-μελών της,τα οποία αντιπροσωπεύουν το 95% των εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως. Ως μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της CLIA, οι εταιρείες-μέλη της έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας τους οποίους κατακτούν χρόνο με τον χρόνο, καθώς υιοθετούν νέες τεχνολογίες, καινοτομίες και–όπου είναι διαθέσιμα–βιώσιμα εναλλακτικάκαύσιμα.

 

Η CLIA παρέχει την πιο σημαντική και ενιαίαπαγκόσμια φωνή για τον κλάδο της κρουαζιέρας,αντιπροσωπεύοντας τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους προμηθευτές, τους επιχειρηματικούς εταίρους και μια ισχυρή κοινότητα ταξιδιωτικών συμβούλων.

 

 

 

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA)

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) συνιστά τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εμπορική ένωση πλοιοκτητών κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντας μια ενιαία φωνή και έναν κορυφαίο θεσμικό φορέα για την παγκόσμια κοινότητα της κρουαζιέρας. Απαριθμεί 55 μέλη- εταιρείες κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων 294 υπερωκεάνιων κρουαζιερόπλοιων, που αντιπροσωπεύουν το 95% του τομέα της κρουαζιέρας. Εκ μέρους των μελών και των συνεργατών του, ο Οργανισμός υποστηρίζει πολιτικές και πρακτικές που προωθούν ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον κρουαζιερόπλοιων, προωθώντας θετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες για εκατομμύρια επιβάτες που επιλέγουν την κρουαζιέρα ετησίως. Φέτος, η CLIA προβλέπει ότι ο ετήσιος αριθμός επιβατών παγκοσμίως θα φθάσει τα 35 εκατομμύρια. Η Κοινότητα της CLIA περιλαμβάνει τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας σε ωκεανούς, ποταμούς και ειδικούς προορισμούς, μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτές και συνεργάτες της κρουαζιέρας από τους τομείς των λιμένων και προορισμών, της κατασκευής πλοίων, των προμηθειών και επιχειρηματικών υπηρεσιών. Για πρόσθετες πληροφορίες επισκεφθείτε τις διευθύνσεις https://cruising.org ή https://europe.cruising.org

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου της CLIA:

ΆρτεμιςΒαμβακοπούλου, EXTROVERT | Business Communications

Τηλ :210 6724265, Email: cliapress@extrovert.gr

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...