Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Πρόσκληση: Το καμαρίνι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ
AGENDAΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόσκληση: Το καμαρίνι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» έχει την τιμή και την χαρά να πραγματοποιήσει μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στις 18:30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του μόνιμου Καμαρινιού του μεγάλου Πειραιώτη ηθοποιού, στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4».

Η γνωστή ηθοποιός και τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νάντια Μουρούζη, σεβόμενη την επιθυμία του για την δημιουργία του καμαρινιού του από το ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά, παραχώρησε στο Κανάλι Ένα 90,4, αντικείμενα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, προκειμένου να μείνουν για πάντα στη πόλη που γεννήθηκε και λάτρεψε.

Χειρόγραφα, φωτογραφίες, θεατρικά κοστούμια, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα τιμητικό Κύπελλο του Ολυμπιακού είναι ορισμένα μόνο από τα πολύτιμα εκθέματα που θα είναι στη διάθεση όλων εκείνων που τον αγάπησαν μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά και η φωνή του «έντυσε» το πρώτο σήμα του Καναλιού Ένα 90,4, το οποίο βγήκε στον «αέρα» στις 13 Μαΐου 1987, εγκαινιάζοντας την εποχή της «Άνοιξης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας».

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ανέλαβε αφιλοκερδώς ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά

Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Ιωσήφ Βουράκης, Πρόεδρος ΔΗ.ΡΑ.Π «Κανάλι Ένα 90,4»

Νάντια Μουρούζη, Ηθοποιός

Άννα Φόνσου, Πρόεδρος «Σπίτι του Ηθοποιού»

Ρούλα Πατεράκη, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας

Ρήγας Αξελός, Ηθοποιός, Γραμματέας «Διονύσου»

Χρήστος Βασιλόπουλος, Ηθοποιός, μαθητής του Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, Δημοσιογράφος, Κριτικός κινηματογράφου

Νίκος Διαμαντής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΘΠ

Μανόλης Παντελιδάκης, Σκηνογράφος

Την βραδιά θα κλείσει η δημοφιλής τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου, με τους μουσικούς της, με ένα πρόγραμμα, αφιερωμένο στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο Προϊστάμενος Προγράμματος και Πολιτισμού του «Καναλιού Ένα 90,4» Παναγιώτης Φύτρας.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη

Το νέο επεισόδιο Space Series μόλις “προσγειώθηκε” και είναι αφιερωμένο στην επιστροφή...