Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Πτώση εμπορευματοκιβωτίου σε περονοφόρο ανυψωτικό όχημα στο Ικόνιο Περάματος
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πτώση εμπορευματοκιβωτίου σε περονοφόρο ανυψωτικό όχημα στο Ικόνιο Περάματος

Πτώση εμπορευματοκιβωτίου σε περονοφόρο ανυψωτικό όχημα στο Ικόνιο Περάματος – Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό και σύλληψη του οδηγού στη Χαλκίδα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Σαλαμίνα – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σχοινούσα – Διακομιδή ασθενούς

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, ότι την 07.01.2024 στον προβλήτα δύο ανατολικά της λιμενικής εγκατάστασης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.) στο Ικόνιο Περάματος, υπήρξε πτώση ενός στοιβαγμένου εμπορευματοκιβωτίου κενό φορτίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε περονοφόρο ανυψωτικό όχημα, με οδηγό 44χρονο ημεδαπό.

Κατά δήλωση του οδηγού, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και οι έντονες ριπές ανέμου, προκάλεσαν την πτώση του εμπορευματοκιβωτίου και τη πρόσκρουσή του στη καμπίνα του μηχανήματος που χειριζόταν. Ο 44χρονος υπάλληλος διακομίστηκε προληπτικά με ασθενοφόρο όχημα του Ο.Λ.Π. σε ιδιωτική κλινική, από όπου και εξήλθε αυθημερόν.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE GALAXY” Ν.Π. 12247, ότι παρουσίασε βλάβη στον πείρο ασφάλισης του πλευρικού δεξιού πρυμναίου καταπέλτη πριν τον απόπλου του για το λιμάνι του Πειραιά. Επί του πλοίου επέβαιναν 571 επιβάτες, 85 Ι.Χ., 36 Φ/Γ, 16 Δ/Κ και 82 άτομα πλήρωμα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Ηρακλείου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του για το λιμάνι του Πειραιά.

*****

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα, τις απογευματινές ώρες χθες, επί της οδού Παπαστράτη, εντός χερσαίας ζώνης του λιμένα Χαλκίδας, όταν Ι.ΧΕ. όχημα με οδηγό 48χρονο, παρέκκλινε της πορείας του και συγκρούστηκε μετωπικά με Δ/Κ όχημα που οδηγούσε 22χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 22χρονου, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 48χρονος για παράβαση των άρθρων 42 του Ν.2696/1999 “ΠΕΡΙ ΚΟΚ”, του 290 παρ.1 του Π.Κ. “Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία” και του 314 παρ.1 του Π.Κ. “Σωματική βλάβη από αμέλεια”, διότι κατόπιν αλκοομέτρησης που διενεργήθηκε σε αυτόν, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας για προσάραξη Ι/Φ σκάφους σε αμμώδη παραλία στη περιοχή Αγίου Νικολάου Σαλαμίνας, πιθανόν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, άνευ επιβαινόντων.

Με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη το Ι/Φ σκάφος προσδέθηκε ασφαλώς, ενώ ενημερώθηκαν και οι ιδιοκτήτες του για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση και την ασφαλή πρόσδεση του σε ναυπηγείο.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σχοινούσας, για αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου ¨ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ¨ Ν.Π. 11014 στο λιμάνι της Σχοινούσας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

Επί του πλοίου επέβαιναν τέσσερις επιβάτες και ένα δίκυκλο προς αποβίβαση, ενώ δεν υπήρχαν επιβάτες και οχήματα προς επιβίβαση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Π. 11070, 37χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

DANAOS: Transforming Construction with ProjectVIEW ERP

Experience DANAOS ProjectVIEW ERP: Redefining Excellence, Obliterating Competition Unrivaled Integration While other...

ΤOTOTHEO is hiring

Our team is growing, and we’re searching for talented and passionate individuals....

Επικαιρότητα 1ης Μαΐου

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο ο Ν.Δένδιας ΠΟΛΙΤΙΚΑ Στον Άρειο Πάγο...

Στη Θλίψη του άλλου, να βάζεις πλάτη

Του Σπύρου Χαριτάτου Στα μάτια του άλλου κοιτάζεις τον καθρέπτη σου, βλέπεις...