Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πτώση οχήματος στη θάλασσα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πτώση οχήματος στη θάλασσα

Πτώση οχήματος στη θάλασσα και ανάσυρση σορού επιβαίνοντα στην Επανομή – Απεγκλωβισμός 56 ατόμων στη Λέσβο – Παροχή συνδρομής σε άνδρα στον Πόρο – Ημιβύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στο Γαλαξίδι
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέας Μηχανιώνας για την πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, στο λιμάνι της Επανομής.
Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Λιμενικής Αρχής καθώς και ιδιώτης δύτης, ο οποίος εντόπισε στο βυθό το ανωτέρω όχημα, από το οποίο ανέσυρε έναν 66χρονο άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.
Ο 66χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ¨ΑΧΕΠΑ¨ της Θεσσαλονίκης, ενώ από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε περιπολικό πλοίο για την ύπαρξη αλλοδαπών στη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς στη θαλάσσια περιοχή Τομαρονήσια.
Αμέσως καθελκύστηκε το βοηθητικό σκάφος του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο προσέγγισε στη βραχονησίδα. Εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν συνολικά πενήντα έξι (56) άτομα, καλά στην υγεία τους, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ ¨ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ¨.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου, για περιστατικό ύπαρξης ατόμου στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή του στενού Πόρου-Γαλατά καθώς και την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους που εκτελούσε συνεχή κυκλική πορεία, χωρίς επιβαίνοντες.
Στο σημείο έσπευσαν δυο (02) λάντζες με επιβαίνοντα σε μια εξ΄ αυτών ένα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Πόρου, όπου εντοπίστηκε ένας 67χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, από όπου και εξήλθε. Παράλληλα το Ι/Φ σκάφος προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γαλαξιδίου για ημιβύθιση ερασιτεχνικού σκάφους, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο στη θαλάσσια περιοχή ¨ΧΗΡΟΛΑΚΑ¨ του Γαλαξιδίου.
Στο σημείο μετέβη στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Γαλαξιδίου, όπου διαπίστωσε ότι το εν λόγω σκάφος είχε ημιβυθιστεί σε βάθος δύο (02) μέτρων περίπου και σε απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρα από την ακτή.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ερασιτεχνικό σκάφος μετακινήθηκε με ασφάλεια σε κοντινό καρνάγιο, με τη συνδρομή πλωτού γερανού-βοηθητικού ιχθυοκαλλιέργειας της περιοχής.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Γαλαξιδίου του Λιμεναρχείου Ιτέας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κατά παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), του Ν. 2881/01 (Περί ανέλκυσης ναυαγίων) και του Ν.Δ. 712/70 (Περί διοικητικού ελέγχου του ναυτικού ατυχήματος).

Related Articles

DANAOS: Transforming Construction with ProjectVIEW ERP

Experience DANAOS ProjectVIEW ERP: Redefining Excellence, Obliterating Competition Unrivaled Integration While other...

ΤOTOTHEO is hiring

Our team is growing, and we’re searching for talented and passionate individuals....

Επανέναρξη διελεύσεων διώρυγας Κορίνθου

 Επανέναρξη διελεύσεων διώρυγας Κορίνθου Από το Λιμεναρχείο της Κορίνθου ανακοινώνεται η επανέναρξη...

DORIAN LPG: John Hadjipateras, “Safety is Everything”

Alexander Hadjipateras 1stManaging Director – Dorian LPG – declares: Am important message on...