Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ HELLENiQENERGY: Τριάντα (30) υποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό
ΕΛΛΑΔΑ

HELLENiQENERGY: Τριάντα (30) υποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά η  HELLENiQENERGY  επιβραβεύει,στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης “ProudofYouth, έως τριάντα (30) αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίων που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα κύρους, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις γνώσεις τους με την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος.

Το πρόγραμμα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,επεκτείνεται για πρώτη χρονιά φέτοςκαι στην Κύπρο, όπου δραστηριοποιείται η θυγατρική του Ομίλου, EKO Cyprus.Συνολικάδέκα από τις τριάντα υποτροφίες του προγράμματος θα χορηγηθούνσε Κύπριους αριστούχους.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά σήμερα Τετάρτη  3 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024.

Οι επιστημονικοί τομείς για τους οποίους η  HELLENiQENERGY  παρέχει υποτροφίες, είναι οι ακόλουθοι τέσσερεις:

  • Μηχανική και Ενέργεια,
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός,
  • Επιστήμες του Περιβάλλοντος, και
  • Οικονομία και Διοίκηση.

 

Μέχρι σήμερα η HELLENiQ ENERGY έχει προσφέρει 292 υποτροφίες για Ακαδημαϊκές σπουδές σε αγγλόφωνα ή ελληνόφωνα προγράμματα σπουδών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων  σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Νορβηγία και Ολλανδία. Όλοι οι υπότροφοι του Ομίλου έχουν διακριθεί για τις άριστες επιδόσεις τους, τη συγκροτημένη προσωπικότητά τους και τους ξεκάθαρους στόχους που θέτουν, με αποτέλεσμα να γίνουν δεκτοί στα πιο διακεκριμένα Πανεπιστήμια του κόσμου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική δράση στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης της HELLENiQENERGY,που επιβραβεύει  την Αριστεία εμπράκτως, ενισχύοντας τη νέα γενιά με τρόπο ουσιαστικό και δίνοντας ώθηση και ενέργεια σε όσους επιδεικνύουν εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις, αφοσίωση στις σπουδές τους και προσήλωση στους στόχους τους.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα και για περισσότερες πληροφορίεςεπισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://scholarships.helleniqenergy.gr/

 

Σχετικά με την HELLENiQENERGY

Η HELLENiQENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2023, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €12.8 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.237 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα  €291 εκατ..

Η HELLENiQENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

HHELLENiQENERGYδραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Toδιαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας, έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

 

Related Articles

Επικαιρότητα 30ης Απριλίου

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Το Πολεμικό Ναυτικό έφερε την ανατροπή! Τέλος οι LCS –...

Επίσκεψη της Π.Ο.Β.Α.Σ. στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Επίσκεψη της Π.Ο.Β.Α.Σ. στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με την...

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών,...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΕΑΕ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ

Δημοσιεύουμε προς ενημέρωσή σας το  Δελτίο Τύπου- απάντηση της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών...