Τρίτη , 15 Σεπτέμβριος 2026
Home SLIDER ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ναυτιλιακής Λέσχης Στελεχών Προμηθειών 
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ναυτιλιακής Λέσχης Στελεχών Προμηθειών 

Ο καπτ. Μάριος Μπουγιούκας όντας εξαιρετικός γνώστης ναυτιλιακών θεμάτων, αεικίνητος, με πολύ δυνατή  και διαρκώς ενεργή παρουσία στο ναυτιλιακό στερέωμα, εκλέχτηκε πρόεδρος της Ελληνικής Ναυτιλιακής Λέσχης Στελεχών Προμηθειών.

Συνέντευξη στην Κλαίρη Παπαγεροθέου

Μάριε χαιρόμαστε που ανέλαβες και αυτό  το πηδάλιο, καλή ρότα!  Μίλησέ μας για τη Λέσχη σας, τους στόχους σας, και τι περιμένεις από το μέλλον!

 

Μάριε πες μας λίγα λόγια για την Ένωση, ποια ανάγκη, επιθυμία, σας έκανε να την δημιουργήσετε;

Αγαπητή Κλαίρη αρχικά να αναφερθούμε στο Hellenic Maritime Purchasing Club, το οποίο είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο, που σκοπό έχει την προώθηση της καινοτομίας, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και απόψεων και την αντιμετώπιση προκλήσεων και προβλημάτων στον τομέα των ναυτιλιακών προμηθειών.

Μετέπειτα ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας του, έχει να κάνει με την θέλησή μας ν΄αναδείξουμε τον ουσιαστικό και σημαίνοντα ρόλο των τμημάτων ναυτιλιακών προμηθειών και των επαγγελματιών τους στην ευρύτερη ναυτιλία και μία βαθιά μας επιθυμία είναι να καταφέρουμε να μεταλαμπαδεύσουμε την αξία και τη στρατηγική σημασία των ναυτιλιακών προμηθειών σε νέους επαγγελματίες και κυρίως σε φοιτητές ναυτιλιακών κι όχι μόνον τμημάτων που έχουν ενδιαφέρον να εισέλθουν στη ναυτιλία μας.

 

Ποιος είναι ο Μάριος;

Αρχικά είμαι από ναυτική οικογένεια, γαλουχημένος με θαλασσινές αξίες, έχοντας την τιμή να υπηρετώ κι εγώ το ναυτικό επάγγελμα. Επίσης τόσο μέσα από τις σπουδές μου, όσο κι εργασιακά σε ακαδημαϊκό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο έχω μία μεγάλη αδυναμία σε θέματα που άπτονται της εφοδιαστικής αλυσίδας κι όχι μόνον αναφορικά με τη θαλάσσια εφοδιαστική αλλά κι ευρύτερα.

Τόσο λοιπόν μέσα από τη θέση μου στο νέο φορέα, όσο και σαν Αντιπρόεδρος Λειτουργιών στην Ελληνική Εταιρεία Logistics, έχω τη θέληση να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ προς την κατεύθυνση της διάχυσης της γνώσης στη νέα γενιά αναφορικά με τον κλάδο της εφοδιαστικής και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που μπορεί να προσφέρει σε νέους αποφοίτους.

 

Ποιο είναι το αντικείμενο σας;

Η συστηματική μελέτη και αξιοποίηση της έννοιας των προμηθειών και της αλυσίδας εφοδιασμού των πλοίων, καθώς και η ανάδειξη του ίδιου του τμήματος προμηθειών.

Ποιοι μπορούν να γίνουν μέλη;

Τακτικά Μέλη μπορούν να γίνουν στελέχη τμήματος προμηθειών ναυτιλιακών εταιρειών, με εργασιακή εμπειρία άνω των πέντε (5) ετών ή/και μέλη ακαδημαϊκής κοινότητας συναφούς τομέα. Ωστόσο υπάρχουν και τα junior μέλη που μπορεί να είτε νεαρά στελέχη του χώρου, είτε ακόμη και φοιτητές συναφών αντικειμένων.

 

Κλείνοντας  κάνε μια ευχή!

Η πρώτη ευχή που αυθόρμητα μου ήρθε στη σκέψη μου, είναι το νέο αυτό εγχείρημα να πάει πάρα πολύ καλά, ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να καταφέρουμε να αφήσουμε ένα μικρό αλλά ουσιαστικό θετικό αποτύπωμα στη νέα γενιά που θα πλαισιώσει τα τμήματα προμηθειών των ναυτιλιακών εταιρειών.

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα χώρο που αξίζει να μάθουν και στη συνέχεια να εργαστούν γι΄ αυτόν, τα νέα παιδιά που είναι φοιτητές ή βρίσκονται στα πρώτα τους εργασιακά βήματα.

 

Marios Bougioukas – BA, MA, MBA, EJlog

Chief Officer

Instructor at Mediterranean Maritime Academy
President of Hellenic Maritime Purchasing Club

VP of Operations at Hellenic Logistics Association

MoB of Chios Marine Club

Related Articles

The Danaos fleet continues to grow!

Today, we welcome M/V Patmos Express, the newest vessel to join our...

Νίκος Ανδρουλάκης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Περίπτερο του Ε.Ε.Α. στη ΔΕΘ

Ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το περίπτερο του Ε.Ε.Α. στη ΔΕΘ στις...

ΕΒΕΠ: Προτεραιότητα του ΥΠΑΝ είναι η διασφάλιση της Εθνικής Πρωτοβουλίας Μείωσης Τιμών

Το Ε.Β.Ε.Π. πιστεύει πως η προσπάθεια του Υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου για...

CARGO 360°:INWARD PROCESSING-Μπορείς να εισάγεις για μεταποίηση χωρίς να πληρώσεις αμέσως δασμούς

Inward Processing: Μπορείς να εισάγεις για μεταποίηση χωρίς να πληρώσεις αμέσως τους...