Τετάρτη , 17 Ιούνιος 2026
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  Άμεση Πολιτική Παρέμβαση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων του Ταμείου Ανάκαμψης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 Άμεση Πολιτική Παρέμβαση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων του Ταμείου Ανάκαμψης

 ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΑΑΤ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Tο τελευταίο διάστημα σημαντικός αριθμόςμελών μας εκφράζει την αγωνία τουγια την καθυστέρηση υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων του Ταμείου Ανάκαμψης στον αγροτικό τομέα, σε όλα τα στάδια.

Μέχρι στιγμής, ενώ έχουμε κοινοποιήσει το εν λόγω πρόβλημα πολλές φορές και σε προηγούμενεςπολιτικές ηγεσίες του ΥΠΑΑΤ, δεν έχει υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος.Οι καθυστερήσεις συνεχίζονται σε όλα τα στάδια, από την έγκριση των επενδυτικών σχεδίων, του ελέγχου των φακέλων, των παραδοτέων καθώς και των πληρωμών, οι οποίες έχουν επιπρόσθετα αρνητική συνέπεια και κόστος σε αυτούς που προέβησαν στην έναρξη υλοποίησης των επενδύσεων.Όμως έχουμε φθάσει σε σημείο καμπής του προγράμματος και επανερχόμαστε και ζητάμε την πολιτική παρέμβαση από μέρους σας. Δεν γίνεται αντιληπτό το γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, οι οποίοι είναι κρίσιμοι για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και της αγροτικής οικονομίας, αυτοί να μένουν αναξιοποίητοι.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί,οι αγρότες, αλλάκαι οι ιδιώτες ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στα αιτήματα και στα δικαιολογητικά που απαιτούνταν, παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, ώστε να είναι επιλέξιμοι.Όμως, σήμερα, βρίσκονται  μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει απώλεια και ακύρωση των επενδύσεων τους, στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και ως εκ τούτου,ζητάμε να δοθεί outsourcing βοήθεια και υποστήριξη προς  τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και την αρμόδια Γραμματεία.

Είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να επιλυθεί το θέμα.

Παρακαλούμε πολύ για τις άμεσες ενέργειές σας και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Οι υπογράφοντες:

  1. ΣΒΕ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Πρόεδρος

 

  1. ΣΒΑΠ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Πρόεδρος

 

  1. ΕΚΑΓΕΜ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Πρόεδρος

 

  1. ΕΘΕΑΣ – – ΈΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

 

  1. ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Ο Πρόεδρος

 

Φωτογραφία https://www.dianeosis.org/

 

Related Articles

d’Amico Sells Its Oldest Vessel at a Very Attractive Price

d’Amico International Shipping S.A. (Borsa Italiana: DIS.IM and OTCQX Best Market: DMCOF),...

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: 600.000 νέοι άνθρωποι έφυγαν από την Ελλάδα μέσα στην τελευταία δεκεατία

600.000 νέοι άνθρωποι έφυγαν από την Ελλάδα μέσα σε μία δεκαετία. Δεν...

ΕΒΕΠ: «Ευχής έργον» για την ελληνική οικονομία και το εμπόριο η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) επισημαίνει πως η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ...

ΠΟΒΑΣ: Νέο Πρόγραμμα «Ανακαίνιση κατοικίας»

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 3058/02.06.2026) για τη δράση «Ανακαίνιση...