Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πτώση ατόμου στη θάλασσα στο Πέραμα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πτώση ατόμου στη θάλασσα στο Πέραμα

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV” Ν.Π. 12501, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, για πτώση ατόμου στη θάλασσα, πριν το πλοίο προσεγγίσει τον δίαυλο Περάματος-Σαλαμίνας.
Η 70χρονη εντοπίστηκε από το Ε/Γ πλοίο (Λάντζα) “ΕΛΙΣΑΒΕΤ” Ν.Π. 10894, η οποία και την ανέσυρε από τη θάλασσα, μεταφέροντάς την στον προβλήτα παραπλεύρως του κεντρικού λιμένα του Πορθμείου Περάματος. Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο “ΘΡΙΑΣΙΟ”, για περαιτέρω ιατρική βοήθεια.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα στην Εύβοια – Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κύμης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για τον τραυματισμό  ημεδαπού αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή “ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ” Ν. Εύβοιας.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, κατευθύνθηκε στην ανωτέρω περιοχή, όπου εντόπισε δύο υποβρύχιους αλιείς ηλικίας 42 και 45 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος, ήταν τραυματισμένος στο αριστερό κάτω άκρο του. Αμέσως επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Πηλίου Ευβοίας. Ο 42χρονος, αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κύμης.
*****
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για μηχανική βλάβη σε Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 3.6 ν.μ. ανατολικά του λιμένα Μυτιλήνης, με 15 άτομα πλήρωμα.
Αμέσως τέθηκαν σε ετοιμότητα, για τυχόν παροχή συνδρομής, ένα Πλωτό Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ Σ” Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 246. Το ανωτέρω πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι “ΡΕΝΙ” της Ουκρανίας με προορισμό τη Βηρυτό του Λιβάνου, μεταφέροντας 4.790 Μ.Τ. σιτηρών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικών βεβαιωτικών-εγγράφων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα ή τη σημαία του πλοίου.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Κώστας Λυμπουσάκης: Εκφράζουμε την πλειοψηφία των εταιρειών των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών

Του Σάββα  Αθανασίου Διχασμένες είναι οι εταιρείες που διαχειρίζονται ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά,...

Περιθώριο τουλάχιστον 2 ετών ζητούν οι πλοιοκτήτες των υπό ελληνική σημαία ρυμουλκών πλοίων

Παράταση προσαρμογής στα νέα δεδομένα Σειρά προβλημάτων στις διατάξεις του Κανονισμού περί...

Black Rope and Green Award Foundation partner to enhance safe and sustainable mooring

We are glad to become the newest Incentive Provider of Green Award Foundation‘s Network....

Euronav: Q1 2024 Earnings Conference Call

On Wednesday 8 May, Euronav will announce its Q1 2024 earnings in...