Παρασκευή , 17 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ”SPEEDRUNNER JET 2” στη Μύκονο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ”SPEEDRUNNER JET 2” στη Μύκονο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ότι κατά τον απόπλου του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ πλοίου ”SPEEDRUNNER JET 2” Ν.Π. 12846, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιό από Πειραιά για Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Πάρο-Πειραιά, διαπιστώθηκε δυσχέρεια άπαρσης της άγκυρας λόγω εμπλοκής της στον βραχώδη πυθμένα.

Κατόπιν ελιγμών του Πλοιάρχου, απελευθερώθηκε η άγκυρα και το ”SPEEDRUNNER JET 2” κατέπλευσε με ασφάλεια εκ νέου στον λιμένα Μυκόνου.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν 268 επιβάτες και 07 Ι.Χ.Ε οχήματα, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας από έτερο Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ πλοίο.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κατόπιν προσκόμισης του παραπάνω βεβαιωτικού, πραγματοποιήθηκε ένας μεμονωμένος πλους για λιμένα Πειραιά άνευ επιβατών.

Related Articles

Ιστορική αναδρομή της υπέρ-εκατονταετούς πορείας, πρωτοβουλιών και δράσεων της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ιστορική αναδρομή της υπέρ-εκατονταετούς πορείας, πρωτοβουλιών και δράσεων της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως...

Join ORIANI at Posidonia 2024, 3-7 June, at the Athens Metropolitan Expo

Anchoring Digital Transformation at #Posidonia – Hall #1, Stand #1519! Join ORIANI and our partners/co-exhibitors OceanScore, Ascenz Marorka, Maritime Trainer, Shipnet , Captain’s...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου “ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” στην Κέρκυρα

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για την...