Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο Γιώργος Γαβρίλης επισκέφτηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Γιώργος Γαβρίλης επισκέφτηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς

Συνάντηση με τον πρόεδρο Θ. Καπράλο και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΣΠ είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γ. Γαβρίλης, μαζί με τη Μ. Σταθάκη, δημοτική σύμβουλο της παράταξης, και τη Φ. Μπακαδήμα, υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας.
Τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους εμπόρους, όπως το κυκλοφοριακό-συγκοινωνιακό, η υπογειοποίηση, η Ιπποδάμεια Αγορά, τα υψηλά δημοτικά τέλη, τα αναξιοποίητα κτίρια, η ανάγκη παρέμβασης για να γίνει προορισμός ο Πειραιάς και έγιναν επισημάνσεις σε σχέση με το ενδεχόμενο εγκατάστασης πολυκαταστημάτων (mall) στο κέντρο της μικρές, μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις.
Ο κ Γαβρίλης αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που τέθηκαν τα οποία τόσο ως παράταξη όσο και κατά τη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά (2014-2019) όχι μόνο διαχειρίστηκε αλλά προώθησε τρόπους επίλυσής τους. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανάγκη ο Πειραιάς να αποκτήσει μια νέα σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα. Να επανασχεδιαστούν οι γραμμές των θερμικών λεωφορείων προκειμένου να τροφοδοτούν τις γραμμές σταθερής τροχιάς. Σημείωσε ότι η υπογειοποίηση της γραμμής του ΗΣΑΠ είναι ένα υπερώριμο έργο και μπορεί άμεσα να χρηματοδοτηθεί. Αναφέρθηκε στις πολλές λύσεις που υπάρχουν για τη διάσωση και αναπαλαίωση των διατηρητέων κτηρίων πρωτίστως εκείνων που ανήκουν στο δημόσιο. Επισήμανε τους κινδύνους που κρύβει ο επιθετικός χαρακτήρας του real estate και η εγκατάσταση νέων mall στο κέντρο της πόλης. Υπογράμμισε πως πρέπει να επαναξεταστεί η σχέση πόλης-λιμανιού για να σταματήσει να είναι ετεροβαρής σε βάρος της πόλης. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη άμεσης αναβίωσης της συμφωνίας που είχαμε πετύχει για τη δημιουργία της κλειστής αγοράς.
Ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση και συμφωνήθηκε να επαναληφθεί για την κατάθεση εμπεριστατωμένων απόψεων και πρωτοβουλιών για το κάθε θέμα.
Γιώργος Γαβρίλης – Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά

Related Articles

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.Π. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ – ΟΥΑΛΙΑΣ

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά...

Ένωση Απανταχού Μανιατών: Έναρξη δωρεάν μαθημάτων Πολιτιστικών Τμημάτων

Έναρξη δωρεάν μαθημάτων Πολιτιστικών Τμημάτων Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» Τη Δευτέρα,...

Ένωση Απανταχού Μανιατών:Μανιάτικο αντάμωμα στις 30 Σεπτεμβρίου

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο ΣΕΦ, να διασκεδάσουμε σε...